Gerechten

Delen:

Cees Holtkamp maakt een perentaart van de peren uit de tuin van zijn kleindochter Stella. Het recept komt uit zijn standaardwerk De Banketbakker.
TIP: kijk voor een video-uitleg en recepten voor het maken van fonceerdeeg en amandelspijs eens naar de filmpjes ‘Cees Holtkamp: amandelspijs’ en ‘Het fonceerdeeg van Cees Holtkamp’.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost..

RECEPT
250 gram fonceerdeeg
100 gram amandelspijs
1 ei
200 gram crème fraîche
25 gram rum
4 handperen
abrikozenjam/moes
25 gram amandelschaafsel, licht geroosterd

-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Rol het fonceerdeeg uit tot 2mm dikte en bekleed er een ingevette vlaaipan van 24 cm mee.
-Meng de amandelspijs en het losgeklopte ei. Werk er de crème fraîche door en de rum en roer tot een glad mengsel.
-Giet het mengsel op het deeg in de vorm.
-Schil de peren, snij het klokhuis eruit. Leg helften/kwarten peer in een cirkel in de taartvorm, bolle kant omhoog.
-Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-Bestrijk de afgekoelde taart met warme abrikozenjam/moes en strooi er het amandelschaafsel over.

print

Gerelateerde artikelen