Op de gefrituurde producten van Kentucky Fried Chicken valt van alles af te dingen, maar er is met succes decennia lang gesleuteld aan de onweerstaanbaarheid. Het fameuze finger food was voor Schilo van Coevorden en Hugo Engels, die de keuken van restaurant Taiko in het Amsterdamse Conservatorium Hotel bestieren, een inspiratie voor een bar snack in de vernieuwde Taiko Bar. Engels laat zien hoe hij zijn Taiko Fried Chicken maakt.
Aan de samenstelling van het beslag en de marinade liggen uitgebreide tests ten grondslag. Het resultaat voor de mooiste krokante laag op de kip is:
Voor de marinade:
50 gram rijst wijn
50 gram Sweat soy
20 gram Sesam
2 gram five spice
20 gram hoisin
10 gram zwarte rijst azijn
20 gram Sesam olie
20 gram Limoensap
Voor het beslag:
100 gram bloem
100 gram tempura mix/ bloem
100 gram Chinese aardappel zetmeel
30 gram bak poeder
30 gram rijst meel
Zout
Bruiswater