Gerechten

Delen:

In de keuken van Paul Bocuse in zijn restaurant in Collonges au Mont d’Or laat chef kok Christophe Muller zien hoe men daar een eenpersoons Tarte Tatin maakt.

RECEPT
1. Schil de appel en haal het klokhuis eruit met een appelboor en vul het ontstane gat op met een stukje (van een andere) appel. Bewaar de schillen en het klokhuis. Houd de appel heel.

2. Laat de schillen en het klokhuis 20 minuten koken in een pan met water. Gooi de schillen en het klokhuis weg, laat het water inkoken.

Nu ontstaat een appelsiroop.

3. Maak karamel van suiker en boter.

4. Doe de karamel in een klein bakje van aluminium. Leg er de geschilde appel in. Vul het gat van de appelboor op met een stukje van een andere appel.

5. Zet het bakje een uur op 150 graden in de oven.

6. Haal het uit de oven en leg er de (koek)bodem erop, draai het bakje om en haal de tarte tatin eruit.

7. Bestrijk het taartje met de appelsiroop.

Ingrediënten:
– 1 appel
– 15 gram suiker
– 7 gram boter

print

Gerelateerde artikelen