Gerechten

Delen:

Yvette van Boven maakt uit haar boek Home Baked een onweerstaanbare chocoladeverrukking: triple chocolate chunkies. Een heel simpel recept dat het allerlekkerst wordt als je er de beste chocola voor gebruikt die je krijgen kunt.

Ingrediënten

200 gramPure chocolade (in stukjes)
50 gramBoter (in blokjes)
125 gramBruine suiker
1 tl.Vanille-extract
60 gramBloem
1 tl.Bakpoeder
30 gramCacao
een snufZout
50 gramWitte chocolade (in stukjes)
50 gramWalnoten (grof gehakt)
2Eieren (geklopt)

Kooktijd

35 minuten

Aantal personen

12 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt 100 gram pure chocolade met de boter au bain marie, draai het vuur uit als het bijna gesmolten is en laat het even staan, terwijl u de rest maakt.

Vet een bakblik van ca. 20 x 30 cm in, bekleed de bodem met op maat geknipt bakpapier en vet dat ook in. Meng de bruine suiker met het vanille-extract, bloem, bakpoeder, cacao en zout in een kom tot egaal-kleurig poeder.

Roer de rest van de pure chocoladestukjes, de witte chocolade en de walnoten er ook door.

Giet de geklopte eieren erop en ook de gesmolten chocolade met de boter. Schep alles met een spatel om tot het goed is gemengd en schep het in de bakvorm. Smeer het met de spatel een beetje uit zodat het ook in de hoeken komt.

Bak de koek in 20 minuten net aan gaar.

Laat 5 minuten afkoelen en til de koek dan uit de bakvorm. Snijd de brownies in blokken, eet ze nog een beetje warm, dan zijn de brokjes chocolade nog ietwat vloeibaar…. mmm!

Gerelateerde artikelen