Ronald Kunis, eigenaar van Restaurant bij Qunis in Lijnden, maakt in een handomdraai walnotenbrandewijn bij Restaurant en Kwekerij de Kas, waar hij voorheen executive chef was. Nu maken, over zes weken genieten.
RECEPT
20 walnoten in groene bast, geplukt half juni, maar in augustus kan het ook nog.
1 fles citroenbrandewijn of whisky
3 kruidnagels
10 gram kaneelstokje
1 stuks steranijs
300 gram suiker bruine basterd
1 inmaakpot of weckpot, goed schoongemaakt met soda en kokend water, nagespoeld.
-Pluk de noten en hak ze direct in direct in grove stukken of prik of snij ze diep in.
-Doe ze samen zo snel mogelijk met kruidnagels, kaneelstokjes in de weckpot.
-De brandewijn erover schenken en 60 dagen op een warme donkere plaats laten staan, op zolder bijvoorbeeld
-De pot eens per week schudden, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
-Zeef de brandewijn en gooi de vaste bestanddelen weg.
-De drank samen met de suiker weer terug in de pot doen en om de dag goed schudden.
-De brandewijn is klaar als de suiker is opgelost (ongeveer 8 dagen)
TIP: Pluk de walnoten rond half juni,dan zijn ze nog zacht en makkelijk te snijden.
Let op: de bruine kleur is lastig van je handen af te halen…