Onze sterren

Delen:

Brisket is een deel van de koe dat borstlappen kan opleveren en tot pekelvlees kan leiden, maar ook een product dat in barbecue-kringen populariteit geniet: brisket. @demoslager Gertjan Kiers laat zien waar brisket uit gesneden wordt en hij geeft tips voor de bereiding.

Gertjan Kiers,  @demoslager en hartstochtelijk barbecueër,  rekent af met het nationale grillmisverstand: het barbecuepakket van de slager. Wat nemen we dan wel? Gertjan neemt de ‘wedstrijdstukken’ van de Kansas City Barbecue Society met ons door, die low & slow bereid moeten worden.

Geïnteresseerd in vlees? In De Vleesbijbel leert Gertjan Kiers je hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Gertjans Vleesbijbel kun je hier bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke boekhandel (Mevrouw Hamersma) terwijl het jou niets extra kost.

print

Gerelateerde artikelen