Onze sterren

Delen:

Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter Stella Meijles bananensoezen. Er komen bananen, banketbakkersroom, een penseel en slagroom aan te pas en zoals wel vaker heeft Cees een verhaal over hoe de soezen op zijn pad kwamen.

Het recept voor de soezen vind je hieronder, maar het staat uiteraard ook in De Banketbakker, het boek waarin alle Holtkamp receptuur is samengebracht.

Voor 10 Bananensoezen heb je nodig:
SoezenBeslag :
50 gram melk
50 gram water
50 gram boter
50 gram bloem
2 eieren van 60 gram
Mespuntje zout

Gele room: 300 gram
Slagroom 250 gram
Fondant
Iets gele kleurstof
Iets koffie extract
1 à 2 bananen.

 

Verwarm de oven voor op 210 C. Spuit met een spuitzak van soezenbeslag
banaanvormige eclairs op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd genoeg afstand
tussen de soezen. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen
Maak het recept van fondant en voeg een paar druppels gele kleurstof en een paar
druppels water toe. Verwarm de fondant tot 4o °C. Dompel de bovenkant van de
soezen in de fondant. Laat ze opdrogen.
Snijd als de fondant droog is de soezen in de lengte doormidden. Spuit op de onderkant
cen baantje gele room en leg daarop s schijfjes banaan.
Spuit daarop een baantje gezoete opgeklopte slagroom en leg dan de bovenkant van de
soes erop.
Verdun een mespuntje cacao met een paar druppels water, en zet ter versiering met een
klein penseeltje een paar streepjes op de gele fondant bovenop.

Een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker kun je met deze link bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige (kook)boekwinkel.

 

 

Gerelateerde artikelen