Gerechten

Delen:

Een cannelé is een klein, elegant Frans gebakje dat zijn oorsprong heeft in Bordeaux. Hannah Hoeben, Foodtube’s eigen bakplaatje, maakt cannelé’s naar het recept dat Yvette van Boven in haar boek Home Baked publiceerde.

Let op: deeg moet 24 uur in de koelkast alvorens te gebruiken.
Je hebt speciale cannelé-vormpjes nodig

Ingrediënten:
1/2 l melk (vol of halfvol)
merg van 1 vanillestokje
50 g boter
250 g suiker
125 g bloem
3 eierdooiers
1 ei
50 ml witte rum
gesmolten boter om vormpjes in te vetten

Bereiding:
Melk, vanille en boter tegen de kook aan brengen, vuur zacht en de melk op vlamverdeler een half uur zonder te roeren op het vuur laten staan. De melk mag niet koken. Suiker en bloem bij elkaar. Na half uur het melkmengsel van het vuur halen en roeren. De melk door een zeef bij bloem en suiker gieten en roeren tot een glad mengsel. vervolgens de eierdooiers erdoorheen roeren, het hele ei en de rum. Dan 24 uur in de koelkast zetten.
Na 24 uur: verwarm de oven op 200. Vet de vormpjes in met de gesmolten boter en een kwastje  en vul ze tot ongeveer een halve cm onder de rand.
Zet ze in de oven. Gebruik je de siliconenvormpjes, dan ongeveer 50 minuten in de oven, de koperen vormpjes 40 à 45 minuten.  Stort ze dan meteen op een rek.

print

Gerelateerde artikelen