Een galette is een klassiek Frans gebakje waaraan banketbakker Cees Holtkamp (tot zijn eigen verbazing) nog nooit gewaagd had. Samen met zijn kleindochter Stella maakt hij een eigen variant met vers fruit van het seizoen en een paar typische Holtkamp-toevoegingen. Van het maken van fonceerdeeg is een aparte video.
Je hebt nodig:
Fonceerdeeg :
125 gram boter
125 gram basterdsuiker
3 gram zout
Half ei
15 gram water ( 1 eetlepel)
250 gram patentbloem
5 gram bakpoeder
Amandelspijs ongeveer 200 gram
Half ei om de randen te strijken
Vers fruit , bijv pruimen , abrikozen of vijgen
Abrikozenjam om af te glanzen na het bakken
Dit is voor 3 kleine taartjes
Oven op 180 graden , baktijd 20 – 25 minuten.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.