Onze sterren

Delen:

Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken een makkelijk te maken evergreen van patisserie Holtkamp: champagnetruffels.

Je hebt nodig voor 40 champagnetruffels:

75 gram slagroom
300 gram melkchocolade
40 gram Marc de Champagne 40%
100 gram pure chocolade
100 gram poedersuiker.

Breng de slagroom aan de kook en laat de melkchocolade callets erin smelten. Roer op het laatst de marc de champagne erdoorheenm giet het mengsel in een schaaltje waarin je eerst een vel slagersplastic hebt gelegd en laat de massa een nacht in de koelkast opstijven.

Haal uit de koelkast en rol er grote knikkers van. Laat die vervolgens een uur opstijven in de koelkast. Smelt nu de pure chocolade. Neem er wat van in de hand en rol de truffels erdoorheen, zodat er een dunne laag chocolade omheen komt. Rol ze aansluitend door de poedersuiker en zet ze een uur in de koelkast om op te stijven. Daarna zijn de truffels klaar voor consumptie, nadat je de overtollige poedersuiker eraf geklop of geschud hebt.

 

Het recept staat ook in De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten waarvan eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verscheen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen