Gerechten

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Foodtube’s huispatissier clafoutis met gewelde pruimen.

Ingrediënten:

200 g volle melk
200 g slagroom
3 eieren
30 g bloem
100 g suiker
1/2 vanillestokje
500 g gedroogde pruimen
100 g armagnac

Verwarm de oven voor op 180 a 200 graden (afhankelijk van de oven) Zet de pruimen met de armagnac 2 min in de magnetron en roer door.  Laat het een tijd intrekken.
Kluts melk, room en eieren door elkaar. Roer suiker, vanille en meel goed door elkaar  en roer alles door het melkmengsel. Beboter een overschaal. Leg de pruimen erin en giet het mengsel eroverheen, Zet de schaal ongeveer 25 min. in de oven.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

print

Gerelateerde artikelen