Gerechten

Delen:

Restaurant Barracuda in Amsterdam Noord was de sensatie van 2024: een enorm visrestaurant dat voor heel schappelijke prijzen vis,  schelp en schaaldieren serveert in hoeveelheden die uniek zijn voor de stad. Voor de desserts tekent Sayone Daan. Ze is de moeder van twee van de eigenaars van het restaurant. Een van haar taarten mag nooit meer van de kaart af: polenta/-citroentaart. Ze maakt er wel 12 tot 16 per week.

Dit is het recept voor een enkele taart
Polenta-amandelcake met citroen (16 p)

450 g zachte boter
450 g kristalsuiker
450 g amandelmeel
2 theelepels vanille-extract van goede kwaliteit
6 eieren
de fijn geraspte schil van 4 citroenen
het sap van 1 citroen
225 g polenta
1,5 theelepel bakpoeder
0,25 theelepel zout

Verhit de oven tot 160 graden. Beboter en besuiker de rand van een bakvorm van 30 cm doorsnee en 7,5 diep, bekleed de bodem met bakpapier.

Klop de boter en de suiker met een elektrische mixer tot een bleke en lichte massa.
Roer het amandelmeel en het vanille-extract erdoor. Klop de eieren los en voeg in delen toe, wacht telkens tot het beslag weer goed gemengd is voor je opnieuw ei toe voegt.
Spatel de schil en het sap van de citroen erdoor en dan ook de polenta, het bakpoeder en zout.

Schep het beslag in de voorbereide vorm. Zet hem 45-55 minuten in de oven, prik er even in om te controleren of hij gaar is. De cake wordt donkerbruin. Laat hem afkoelen in de vorm.

Serveer met een beetje crème fraîche.

print

Gerelateerde artikelen