Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp gevulde sinaasappels. Hij vertelt ook over de geschiedenis van het van oorsprong koninklijke toetje.
Het recept staat hieronder, je vindt het uiteraard ook in De Banketbakker, het boek waarin alle Holtkamp-recepten gebundeld zijn.
Een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker kun je met deze link bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.
Recept gevulde sinaasappels:
Voor 8 personen
8 GRAM GELATINE
4 GROTE SINAASAPPELS
300 GRAM SINAASAPPELSAP, VERS GEPERST
SAP VAN 1 CITROEN
100 GRAM SUIKER
400 GRAM SLAGROOM, LOBBIG
SLAGROOM, GEZOET EN STIJFGEKLOPT
1 SINAASAPPEL, IN DUNNE PLAKJES
Snij de sinaasappels doormidden. Pers ze uit, schraap ze leeg en bewaar de lege
schillen.
Week de gelatine in 8o gram sinaasappelsap. Verhit dit vervolgens tot 6o graden, tot de
gelatine helemaal is opgelost.
Roer de rest van het sinaasappelsap, het citroensap en de suiker erdoor.
Laat het mengsel afkoelen, spatel daarna de lobbige slagroom erdoor.
Vul de halve sinaasappels met het mengsel. Zet ze minstens 3 uur in de koelkast om de
vulling te laten opstijven.
Versier ze eventueel met een rozetje slagroom en een schijfje sinaasappel.