Onze sterren

Delen:

Als altijd samen met zijn kleindochter Stella maakt Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp een simpel koekje (dat je niet in de banketbakkerij tegenkomt) waarvan de bereiding toch nauw luistert: kattentongen. Het recept staat in De Banketbakker, het boek met Holtkamps receptenverzameling en het staat ook hieronder.

Van De Banketbakker is eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Voor de kattentongen heb je nodig:

100 gram zachte boter
100 gram poedersuiker
1 gram zout
1 ei
10 gram vanillesuiker
115 gram patentbloem.

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Roer de boter met de poedersuiker romig.
Meng er ei, zout en vanillesuiker door.
Roer er tot slot, met een houten spatel, de
patentbloem doorheen.
Stop het mengsel in een spuitzak met een ronde
spuitmond en spuit er opeen licht beboterde bakplaat staafjes van ongeveer 6 cm van.
Houd genoeg afstand tussen de koekjes, ze
vloeien tijdens het bakken uit.
Bak de kattentongen 8-10 minuten tot het randje
goudbruin is en het midden goudgeel van kleur.