De île flottante van Le Garage Written by Ronald Hoeben, augustus 31st, 2017 Restaurant Le Garage in Amsterdam heeft een aantal Franse klassiekers op de kaart. Een voorbeeld daarvan is île flottant, een drijvend […]
De Ierse biefstuk Written by eheroes, maart 9th, 2015 Net als bijvoorbeeld in Wales ziet men ook te Ierland gras als zo’n beetje het belangrijkste lokale product. Het is […]
De ideale bakplaat Written by Ronald Hoeben, juli 6th, 2016 Cees Holtkamp verlaagt graag de drempel tot de patisserie. Hij is dan ook geen man van dure spullen en geavanceerde […]
De huzarensalade van Rijsel Written by eheroes, december 9th, 2014 Rotisserie Rijsel is in ruim vier jaar tijd een begrip geworden in Amsterdam. Treffend gesitueerd in een leslokaal van een voormalige […]
De Horper wielen van Holtkamp Written by Ronald Hoeben, maart 17th, 2023 Wat zijn Horper wielen? Een streekproduct? Bijna goed. Cees Holtkamp bedacht de koeken voor Hotel de Horper wielen op Terschelling […]
De Historie van Haring Written by Ronald Hoeben, juni 23rd, 2015 De haring die wij anno 2017 eten is weliswaar dezelfde vis die er al eeuwen gegeten wordt, maar de behandeling […]
De histoire van Le Hollandais Written by Ronald Hoeben, oktober 2nd, 2020 Na 25 jaar sluit een Amsterdams instituut haar deuren: Le Hollandais aan de Amsteldijk. Patron cuisinier (en francofoiel) Adriaan Van […]