De île flottante van Le Garage

Restaurant Le Garage in Amsterdam heeft een aantal Franse klassiekers op de kaart. Een voorbeeld daarvan is île flottant, een drijvend […]

De Ierse biefstuk

Net als bijvoorbeeld in Wales ziet men ook te Ierland gras als zo’n beetje het belangrijkste lokale product. Het is […]

De ideale bakplaat

Cees Holtkamp verlaagt graag de drempel tot de patisserie. Hij is dan ook geen man van dure spullen en geavanceerde […]

De huzarensalade van Rijsel

Rotisserie Rijsel is in ruim vier jaar tijd een begrip geworden in Amsterdam. Treffend gesitueerd in een leslokaal van een voormalige […]

De Horper wielen van Holtkamp

Wat zijn Horper wielen? Een streekproduct? Bijna goed. Cees Holtkamp bedacht de koeken voor Hotel de Horper wielen op Terschelling […]

De Historie van Haring

De haring die wij anno 2017 eten is weliswaar dezelfde vis die er al eeuwen gegeten wordt, maar de behandeling […]

De histoire van Le Hollandais

Na 25 jaar sluit een Amsterdams instituut haar deuren: Le Hollandais aan de Amsteldijk. Patron cuisinier (en francofoiel) Adriaan Van […]