De Friese Keuken

Sinds ze in Friesland woont, ontdekt Petra Possel de Friese keuken die zich van lokale producten bedient. In het boek […]

De frambozentaart van Holtkamp, een snelcursus

Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken een van de specialiteiten van Patisserie Holtkamp: de taart met […]

De Food Saver en het afwasfornuis

Sous-vide koken: het garen van producten in een gesloten omgeving, op een constant lage temperatuur. Onder de leken ook wel […]

De favoriete mossel van Syrco Bakker

Om de opening van het Mosselseizoen in Yerseke te promoten was niemand minder dan Syrco Bakker in stelling gebracht. Syrco […]

De eeuw van De Leeuw

In de laatste drie decennia van de vorige eeuw kreeg de Nederlandse gastronomie uit onvermoede hoek een impuls. In de […]

De eetbare kabeljauwkop

Jonathan Sparber, patron cuisinier van Café Remouillage in Amsterdam, maakt een van de huisspecilaiteiten van zijn restaurant: kabeljauwkop. Aan een […]

De eerste asperges!

Er is weliswaar een officiële startdatum van het aspergeseizoen (14 april), maar de witte goudkoorts loopt al veel eerder op. […]