De kolen van Van Gogh

Ernst de Witte, patron cuisinier van het open-vuur-restaurant Feu in Utrecht, zag in het Van Gogh museum een stilleven met […]

De kok & de tuinman

Groenten spelen een steeds belangrijker rol in de restaurantkeuken. Steeds vaker staan op spijskaarten denominaties van allerlei gewassen en ook […]

De kip van het spit van Le Garage

Een deel van de erfenis van Joop Braakhekke (1941-2016) is vervat is de menukaart van restaurant Le Garage. De kip […]

De keuken van Chris Naylor

De Britse cuisinier Chris Naylor werd in 2005 door Albert Roux naar Amsterdam gehaald om het keukenteam van The Grand […]

De Kerst(gehakt)bal van kalkoen

In zijn gehaktballen-serie, waarin René Ameling ons al de Jordanese, de Gooise en de Blauwer bal serveerde, overtreft de keukenmeester […]

De kappertjes van De Kas

Bereiding Pluk de onrijpe zaden van de oostindische kers en zet in een weckpot een nacht op ruim zout. Was […]

De kalfsniertjes in mosterdsaus van John Fagel

Ben van Geelen, ooit leerling van de legendarische John Fagel (1930-2010), maakt de kalfsniertjes met mosterdsaus zoals Fagel hem dat […]