De kolen van Van Gogh Written by Ronald Hoeben, maart 24th, 2023 Ernst de Witte, patron cuisinier van het open-vuur-restaurant Feu in Utrecht, zag in het Van Gogh museum een stilleven met […]
De kok & de tuinman Written by eheroes, maart 9th, 2015 Groenten spelen een steeds belangrijker rol in de restaurantkeuken. Steeds vaker staan op spijskaarten denominaties van allerlei gewassen en ook […]
De kip van het spit van Le Garage Written by Ronald Hoeben, september 14th, 2017 Een deel van de erfenis van Joop Braakhekke (1941-2016) is vervat is de menukaart van restaurant Le Garage. De kip […]
De keuken van Chris Naylor Written by Ronald Hoeben, maart 25th, 2022 De Britse cuisinier Chris Naylor werd in 2005 door Albert Roux naar Amsterdam gehaald om het keukenteam van The Grand […]
De Kerst(gehakt)bal van kalkoen Written by Ronald Hoeben, december 22nd, 2020 In zijn gehaktballen-serie, waarin René Ameling ons al de Jordanese, de Gooise en de Blauwer bal serveerde, overtreft de keukenmeester […]
De kappertjes van De Kas Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Pluk de onrijpe zaden van de oostindische kers en zet in een weckpot een nacht op ruim zout. Was […]
De kalfsniertjes in mosterdsaus van John Fagel Written by Ronald Hoeben, oktober 19th, 2017 Ben van Geelen, ooit leerling van de legendarische John Fagel (1930-2010), maakt de kalfsniertjes met mosterdsaus zoals Fagel hem dat […]