De mythe van de kaasstolp

Waar leggen we de kaas? Onder een kaasstolp natuurlijk, die is daar toch voor uitgevonden? Hoewel… Betty Koster plaatst kanttekeningen.

De Mosselbusiness

Belgen zijn veel kwaliteitsbewuster als het op mosselen aankomt, Nederlanders zijn vooral met de prijs bezig. Waar het bij mosselen […]

De messenset van Michel van der Kroft & Robert Herder

Tweesterrenkok Michel van der Kroft (Restaurant ’t Nonnetje** Harderwijk) toog naar Solingen, de staalstad van Duitsland. Ooit wemelde het daar […]

De makreel van wegrestaurant Zacht Staal

Zacht Staal is een nieuw en vooral vernieuwend wegrestaurant dat via de A9 makkelijk bereikbaar is. In deze groene oase […]

De makreel van Bord’eau

Onder toezicht van executive chef Richard van Oostenbrugge maakt cuisinier Herbert-Jan Plieffers in de keuken van het Amsterdamse tweesterren restaurant […]

De Lofoten & skrei

In de eerste maanden van het jaar tref je bij veel restaurants skrei op de kaart. Het is de Arctische […]

De Librije*** 30 jaar pure NL creativiteit

De Librije, een van de 2 Nederlandse driesterrenrestaurants, bestaat 30 jaar. Patron Jonnie Boer pareert Overijsselse nuchterheid aan humor en […]