Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp taartje en een taart van diepvries (roomboter!) bladerdeeg, die gevuld worden met vers fruit.
Het recept staat hieronder
Een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker kun je met deze link bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige (kook)boekwinkel.
Schelpen van bladerdeeg
10 stuks
300 gram bladerdeeg
kristalsuiker
gele room of ijs
vers fruit
gezoete slagroom,
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het bladerdeeg uit tot 2 mm dikte
Prik het veelvuldig in met een vork,
Steek er ronde plakken uit van 8 cm doorsnee
Maak de plakken aan één kant nat met een
kwastje en doop ze met de natte kant in de suiker
Leg de plakken met de suikerkant boven over
omgekeerde ingevette ovenvaste schaaltjes van
6 cm doorsnee en laat ze een half uur rusten.
Bak de schelpen – nog steeds over de schaaltjes
– vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde
oven. Laat afkoelen.
Vul de schelpen met gele room, slagroom of ijs
en leg er wat vers fruit bovenop.
H: De schelpen kunnen zonder vulling bewaard
worden in een goed afgesloten trommel of lastic
zak.