Onze sterren

Delen:

Uit de schier eindeloze rij Hollandse koektrommelklassiekers maken Cees en Stella boterbiesjes, ook wel bekend als allerhande uit de tijd dat dat nog niet de titel van de reclamefolder van Albert Heijn was. Het recept staat hieronder en uiteraard ook in De Banketbakker, het boek waarin alle Holtkamp-recepten gebundeld zijn.

Een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker kun je met deze link bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.

 

Boterbiesjes :
140 gram boter
90 gram basterdsuiker
15 gram vanillesuiker
2 gram zout
90 gram patentbloem
90 gram Zeeuwse bloem.

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Meng de boter met de basterdsuiker,
vanillesuiker en het zout. Kneed de beide
soorten bloem erdoor. Laat het deeg, verpakt in
plasticfolie, 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot
een dikte van ½ cm.
Steek met een hartjesvorm koekjes uit het
deeg en leg ze op een met bakpapier beklede
bakplaat.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de
voorverwarmde oven, tot ze
goudgeel zijn.

 

print
Gerelateerde artikelen