Onze sterren

Delen:

Cees Holtkamp ontdekte dat een koekje uit zijn jeugd na decennia afwezigheid weer opdook in de etalages van de banketbakkers rond Maassluis. Samen met zijn kleindochter Stella laat hij zien hoe je ijzerkoekjes maakt en ondertussen haalt hij jeugdherinneringen op.  Het ijzerkoekje is een van de weinige, en misschien wel het enige koekje waar je geen oven voor nodig hebt.

Dit zijn de ingrediënten:

250 gram boter

125 gram witte basterdsuiker

125 gram bruine basterdsuiker

een half ei

een theelepel kaneel

4 gram zout

400 gram Zeeuwse bloem

plm 2 minuten per kant bakken op een rooster

Of heb je liever zoute koekjes? Die maken Cees en Stella ook voor je.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

print

Gerelateerde artikelen