Cees Holtkamp ontdekte dat een koekje uit zijn jeugd na decennia afwezigheid weer opdook in de etalages van de banketbakkers rond Maassluis. Samen met zijn kleindochter Stella laat hij zien hoe je ijzerkoekjes maakt en ondertussen haalt hij jeugdherinneringen op. Het ijzerkoekje is een van de weinige, en misschien wel het enige koekje waar je geen oven voor nodig hebt.
Dit zijn de ingrediënten:
250 gram boter
125 gram witte basterdsuiker
125 gram bruine basterdsuiker
een half ei
een theelepel kaneel
4 gram zout
400 gram Zeeuwse bloem
plm 2 minuten per kant bakken op een rooster
Of heb je liever zoute koekjes? Die maken Cees en Stella ook voor je.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.