Onze sterren

Delen:

In de wereld van de koffiepudding is Cees niet echt thuis, het is dan ook geen regulier banketbakkersproduct. Maar het brengt hem wel terug naar de pudding van vroeger en uiteraard zit daar een verhaal bij.

Het grote recept (anders dan in de video) staat hieronder, je vindt het uiteraard ook in De Banketbakker, het boek waarin alle Holtkamp-recepten gebundeld zijn.

Een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker kun je met deze link bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.

 

KOFFIEPUDDING
Voor 8 personen
EEN HALVE LITER ZEER STERKE KOFFIE
EEN HALVE LITER SLAGROOM
200 GRAM SUIKER
I VANILLESTOKJE, OPENGESNEDEN
6 EIDOOIERS
80 GRAM CUSTARDPOEDER
Breng de koffie met de slagroom, 100 gram suiker en het vanillestokje aan de kook.
Klop de eidooiers met het custardpoeder en de overige suiker los.
Verwijder als het koffiemengsel kookt het vanillestokje.
Giet een beetje van het koffiemengsel over het eimengsel, roer goed door en giet dit
terug bij de koffie. Laat op een laag vuur nog even doorkoken, blijf heel goed roeren,
Giet het puddingmengsel in een natgemaakte vorm. Bestrooi de bovenkant met suiker
en dek af met plasticfolie.
Stort de pudding als deze helemaal is afgekoeld op een groot bord.
Eet de pudding met gezoete, geklopte slagroom.

print
Gerelateerde artikelen