Onze sterren

Delen:

Een feestelijke champagnepudding net rood fruit. Champagne kont er niet aan te pas, Cees Holtkamp maakt ‘m met Marc de Champagne.

Dit is het recept uit De Banketbakker:

Voor 8 personen
6 EIDOOIERS
100 GRAM SUIKER
30 GRAM WATER
700 GRAM SLAGROOM, GEZOET
100 GRAM MARC DE CHAMPAGNE
Klop de eidooiers op. Breng de 100 gram suiker met het water aan de kook. Giet de hete
suikerstroop in een dun straaltje bij de geklopte eidooiers en blijf net zo lang kloppen
tot het mengsel luchtig en koud is.
Klop de slagroom lobbig met de 7o gram suiker. Spatel de slagroom door de opgeklopte
eidooiers en breng het geheel op smaak met de marc de champagne.
Bekleed een vorm met vetvrij papier of plasticfolie en giet hier het champagnemengsel
in.

 

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

print

Gerelateerde artikelen