Onze sterren

Delen:

Banketbakker Cees Holtkamp maakt een flan zoals hij en zijn vrouw altijd in Parijs aten.

Je hebt nodig voor een flan in een springvorm van 18cm doorsnee:

150 gram bladerdeeg.
Vulling:
500 gram volle melk
100 gram suiker
Half vanillestokje
45 gram custardpoeder
2 eidooiers
50 gram boter
Heel ei om te strijken.

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Vet een springvorm van 18 cm Ø in, bekleed
hem met dun uitgerold bladerdeeg.
Doe 450 gram melk met 50 gram suiker in een pannetje en breng
aan de kook. Schraap het merg uit het vanillestokje
en doe het leeggeschraapte stokie
bij de kokende melk.
Roer de rest van de melk, met de rest van de suiker, met
het custardpoeder en de eidooiers  tot
een gladde massa.
Zodra de melk kookt het vanillestokje eruit vissen.
Doe wat hete melk bij het koude mengsel en roer goed door elkaar.
Giet dan het terug bij de hete melk.
Giet -met de pan van het vuur- de gele room in
de springvorm met het bladerdeeg. Dep het oppervlak voorzichtig met losgeklopt ei.
Bak de flan in 30 minuten af.

 

Dit is een bewerking van het recept Holtkamps boek De Banketbakker. Je kunt een GESIGNEERD exemplaar van dat boek bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een fysieke zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.

print

Gerelateerde artikelen