In zijn boek De Banketbakker heeft Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp nagenoeg alle Holtkamp recepten bijeengebracht. In een enkel geval is er sprake van nieuw inzicht. Dat geldt voor de rabarbertaart die Cees in deze video maakt. Op aanraden van een bevriende restauranthoudster zit er de helft minder geleisuiker in. Hieronder het aangepaste recept:
Rabarbertaart
vulling:
500 gram stukjes rabarber,
schoongemaakt,
in stukjes van 5 cm
250 gram aardbeien,
schoongemaakt en
gehalveerd
125 gram geleisuiker
deeg:
200 gram roomboter
100 gram witte
basterdsuiker
100 gram fijne tafelsuiker
½ei
3 gram zout
140 gram Zeeuwse
bloem”, gezeefd
140 gram patentbloem,
gezeefd
6 gram bakpoeder,
gezeefd
150 gram amandelspijs*
Meringue:
2 eiwitten
175 gram fijne tafelsuiker
mespuntje zout
Verwarm de oven v0or op 180 “C
Breng in een pannetje de rabarber met de aardbeien en de
geleisuiker aan de kook tot het een min of meer homogene massa is geworden. dat duurt een minuut of 20.
Laat afkoelen.
Maak sloffendeeg volgens dit recept
De bodem wordt met sloffendeeg bekleed met een opstaand randje daarop een dun plakje amandelspijs en als laatste de rabarbercompote, heet bakken
195 graden gedurende 15/20 minuten daarna eventueel bestrijken met neutrale gelei
(75 gram water 100 gram geleisuiker )
Als laatste 50 gram eiwit en 75 gram opkloppen en daar randje op de taartjes spuiten en afbranden