Deeg dat te warm wordt is onhandelbaar, het laat zich niet meer van ‘de bank’ tillen. Niettemin is Cees Holtkamp vastbesloten om op een snikhete dag in augustus klassieke Jan Hagel koekjes te gaan maken. Uiteraard lukt het hem, maar wie zijn recept onder normale omstandigheden namaakt zal het een stuk makkelijker vergaan. En passant vertelt Cees waarom er geen Jan Hagel aan het paleis geleverd mochten worden.
Je hebt nodig:
125 gram basterdsuiker
175 gram boter
10 gram melk ( 1 eetlepel )
1 theelepel kaneel
2,5 gram zout
5 gram bakpoeder
250 gram gram Zeeuwse bloem
Decoratie :
1 ei om te strijken
100 gram amandelschaafsel
Wat kristalsuiker
20/25 minuten in een oven van 175 graden
Dit recept staat in Holtkamps boek De Banketbakker. Je kunt een GESIGNEERD exemplaar van dat boek bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een fysieke zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.