Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp een klassiek gebakje: Victoria. Daarvoor gebruikt hij roomboter bladerdeeg en banketbakkers of -gele room. Ook laat Cees zien welke naslagwerken hij zelf raadpleegt. De Victoria-gebakjes worden gevuld met -hoe kan het anders- Victoria-beslag, waarmee al eerder amandelrotsjes gemaakt werden.
Het recept voor het beslag staat hieronder, je vindt het uiteraard ook in De Banketbakker, het boek waarin alle Holtkamp-recepten gebundeld zijn.
Een exemplaar van De Banketbakker kun je met deze link bestellen en als je dat doet help je Foodtube zonder dat het jou iets extra kost.
Victoriabeslag:
100 gram kristalsuiker, 100 gram
amandelschaafsel, 20 minuten geroosterd in
een oven van 160 °c.
Een half eiwit
Meng de ingrediënten en versier de zijkant van een
taart (bv. slagroomtaart, vruchtentaart) er rondom mee.