Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp een klassiek gebakje: Victoria. Daarvoor gebruikt hij roomboter bladerdeeg en banketbakkers of -gele room. Ook laat Cees zien welke naslagwerken hij zelf raadpleegt. De Victoria-gebakjes worden gevuld met -hoe kan het anders- Victoria-beslag, waarmee al eerder amandelrotsjes gemaakt werden.
Het recept voor het beslag staat hieronder, je vindt het uiteraard ook in De Banketbakker, het boek waarin alle Holtkamp-recepten gebundeld zijn.
Een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker kun je met deze link bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.
Victoriabeslag:
100 gram kristalsuiker, 100 gram
amandelschaafsel, 20 minuten geroosterd in
een oven van 160 °c.
Een half eiwit
Meng de ingrediënten en versier de zijkant van een
taart (bv. slagroomtaart, vruchtentaart) er rondom mee.