Cees Holtkamp, Foodtube’s huispatissier, maakt samen met zijn kleindochter Stella Meijles een klassiek koekje: het Arnhemse meisje. Het tweetal probeert hetzelfde recept met bladerdeeg uit de supermarkt en met zelf gemaakt bladerdeeg. Uiteraard vertelt Cees ook het verhaal van de enigszins grimmige oorsprong van het Arnhemse meisje.
Dit is het recept uit De Banketbakker:
Je hebt nodig:
500 GRAM BLADERDEEG
150 GRAM KRISTALSUIKER
Verwarm de oven voor op 18o °C.
Rol het bladerdeeg uit tot 5 mm dik.
Steek er ovale rondjes uit van 4 cm doorsnee.
Leg de rondjes in de suiker en strooi er suiker rondom overheen.
Rolde rondjes met een deegroller ovaal uit.
Leg ze op bakpapier.
Laat de koekjes een half
uur rusten.
Bak de koekjes een half uur in de oven.
Probeer ook eens Holtkamps Weesper moppen.
Je kunt een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker bestellen met deze link en als je dat doet help je Foodtube en een zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.