Onze sterren

Delen:

Wat zijn Horper wielen? Een streekproduct? Bijna goed. Cees Holtkamp bedacht de koeken voor Hotel de Horper wielen op Terschelling en hij maakt ze samen met zijn kleindochter Stella Meijles voor Foodtube. Het zijn onweerstaanbare koeken op basis van sloffendeeg met een topping van noten en honing.

Dit is het recept uit De Banketbakker

je hebt nodig voor 15 koeken:

200 gram roomboter
100 gram witte basterd-
suiker
mespuntje zout
100 gram fijne tafelsuiker
½ei, losgeklopt
1 zakje vanillesuiker
140 gram bloem
140 gram Zeeuwse
bloem
14 gram bakpoeder
300 gram gemengde
noten, geroosterd
100 gram honing

Meng de boter met de basterdsuiker, tafelsuiker
het ei, de vanillesuiker en het zout.
Meng daar beide soorten gezeefde bloem en het
bakpoeder doorheen. Kneed het deeg goed door
en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Verhit de honing en roer daar de gemengde
noten doorheen. Laat afkoelen.
Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot
een dikte van 1 cm.
Steek met een ronde uitsteekvorm van
8 cm Ø 15 koeken uit het deeg en leg ze op een
met bakpapier beklede bakplaat.
Schep in het midden van elke koek een hoopje
honingnoten. Bak de koeken 20 minuten in de
voorverwarmde oven.

Van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten verscheen in 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave.  Wil je een door Cees Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Meer zoetigheid uit de keuken van Cees Holtkamp zijn de Oriëntplakken die hij in zijn winkel maakt.

print
Gerelateerde artikelen