Cees en Stella storten zich op een spannend nagerecht, spannend omdat Cees het niet vaak gemaakt heeft: pavlova. Deze stapeling van schuim, rood fruit en slagroom is in feite een gestructureerde uitvoering van Eton mess. Het recept staat hieronder, maar je vindt het uiteraard ook in Holtkamps boek De Banketbakker, waarin alle Holtkamp recepten gebundeld zijn.
Je kunt een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige (kook)boekwinkel.
Voor een pavlova voor 6 personen heb je nodig:
meringue
300 gram slagroom
rood fruit
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Spuit van meringueschuim een bodem van
24 cm Ø op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de meringue 1 uur in de voorverwarmde oven,
tot het schuim lichtbruin van kleur is.
Laat het afkoelen.
Klop de slagroom op; voeg suiker naar smaak
toe. Schep dit op de meringue en decoreer het
geheel met rood fruit.