Cees en Stella werpen zich op een klassiek Hollands gebakje: de moorkop. Je vindt het recept hieronder, maar het staat uiteraard ook in Holtkamps boek De Banketbakker. Eind 2020 is daarvan een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
Voor moorkoppen heb je nodig:
‘rustig’ soezenbeslag, chocoladefondant, dat is fondant met cacao en gezoete slagroom,
Verwarm de oven voor op 195 °C,
Spuit van het soezenbeslag 10 even grote bollen
op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak deze 25 minuten in de voorverwarmde oyen en laat ze afkoelen.
Verwarm de chocoladefondant tot 40 °c,
au bain-marie” of in de magnetron.
Dip de bovenkant van de soezen in de
chocoladefondant. Laat dit opdrogen.
Snij de soezen horizontaal open en spuit op de onderkant een portie slagroom.
Sluit de moorkop en spuit bovenop nog een mooie toef slagroom.