Cees en Stella maken een nougatinetaart. De taart is sterk verwant aan de Hollandse schuimtaart, maar dan met een paar subtiele veranderingen. Zo wordt bijvoorbeeld het stof van de nougat gebruikt om de slagroom smaak te geven. Het recept komt uit Holtkamps boek De Banketbakker, waarvan eind 2020 een nieuwe editie verscheen.
Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.
Recept nougatinetaart:
400 gram slagroom
40 gram suiker nougat
Verwarm de oven voor op 150°C.
Spuit twee plakken Hollands schuim van 20 cm op
Bak deze 40 minuten in de voorverwarmde oyen
De plakken zijn dan lichtbruin. Laat ze afkoelen
Klop de slagroom stijf met nougatinestof naar smaak
en spuit een laag op een plak meringue. Leg de
andere plak er bovenop. Bedek de boven- en
zijkant van de schuimtaart met de rest van de
slagroom. Bestrooi de taart tot slot met nougatgruis
en zet hem enige uren in de koelkast.