Restaurant Bordewijk 1985-2018

33 jaar geleden startte Wil Demandt zijn restaurant Bordewijk in de Jordaan in Amsterdam. Met zijn robuuste kookstijl wist de […]

Wat is pata negra?

Wat is pata negra? En wat moet je nog meer weten van Spaanse hammen? Om het Iberische sentiment deelachtig te […]

Boterbiesjes van Holtkamp, alias allerhande

Uit de schier eindeloze rij Hollandse koektrommelklassiekers maken Cees en Stella boterbiesjes, ook wel bekend als allerhande uit de tijd […]

Gratin van Koolraap

Meesterkok Theus de Kok, al decennia verbonden aan restaurant de Echoput, maakt gratin van koolraap. Een variatie op de klassieke […]

Sambal Belado maken met Titi Waber

Titi Waber, chef-kok van restaurant Blauw in Amsterdam, scheef een kookboek met 50 sambal-variaties. Daarvan maakt de sambal belado, een […]

Nieuwe Indische Keuken

Een historisch moment: In de Supperclub in Amsterdam wordt de Nieuwe Indische Keuken wakker gekust door vijf chefs met ‘Indisch […]

Mosselen in het zuur

Michael Wolf is een Oostenrijkse chef die ooit via de keuken van Sergio Herman in Sluis voet op Nederlandse bodem […]