Restaurant Bordewijk 1985-2018 Written by Ronald Hoeben, oktober 5th, 2018 33 jaar geleden startte Wil Demandt zijn restaurant Bordewijk in de Jordaan in Amsterdam. Met zijn robuuste kookstijl wist de […]
Wat is pata negra? Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Wat is pata negra? En wat moet je nog meer weten van Spaanse hammen? Om het Iberische sentiment deelachtig te […]
Boterbiesjes van Holtkamp, alias allerhande Written by Ronald Hoeben, september 9th, 2022 Uit de schier eindeloze rij Hollandse koektrommelklassiekers maken Cees en Stella boterbiesjes, ook wel bekend als allerhande uit de tijd […]
Gratin van Koolraap Written by eheroes, december 10th, 2015 Meesterkok Theus de Kok, al decennia verbonden aan restaurant de Echoput, maakt gratin van koolraap. Een variatie op de klassieke […]
Sambal Belado maken met Titi Waber Written by Ronald Hoeben, januari 8th, 2021 Titi Waber, chef-kok van restaurant Blauw in Amsterdam, scheef een kookboek met 50 sambal-variaties. Daarvan maakt de sambal belado, een […]
Nieuwe Indische Keuken Written by , november 16th, 2016 Een historisch moment: In de Supperclub in Amsterdam wordt de Nieuwe Indische Keuken wakker gekust door vijf chefs met ‘Indisch […]
Mosselen in het zuur Written by eheroes, oktober 1st, 2015 Michael Wolf is een Oostenrijkse chef die ooit via de keuken van Sergio Herman in Sluis voet op Nederlandse bodem […]