Bloemkooltrio van Petossi

Bart van Berkel, winnaar Masterchef 2014 en auteur van het kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’ heeft nu een […]

Lièvre à la Royale Deel 2: de voorbereiding

Thomas Demuth, chef de cuisine van restaurant De Gouden Reael in Amsterdam, maakt misschien we het meest complexe gerecht van […]

Pasteis de nata maken: assembleren en bakken

Michel van der Kroft, chefkok van tweesterren-restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, maak pasteis de nata. Een onweerstaanbaar Portugees koekje met […]

De Perfecte Espresso: meten is weten

Hoe krijg je altijd de perfecte espresso uit je apparaat? Een geurig resultaat, niet bitter en met een mooie ‘crema’ […]

Salade Landaise

Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]

In memoriam Henk Tuin

Op 10 october 2021 overleed Henk Tuin op 72-jarige leeftijd. Hij was een typische exponent van zijn generatie, die de […]

Cees & Stella maken een appelmeisje

Een appelmeisje is de XXL versie van een koekje dat Arnhems meisje heet. Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella […]