Het succes van Sauvignon

De Sauvignon steekt Chardonnay naar de kroon. Sauvignon is een verbastering van sauvage, wild. Kortom, de wilde witte. Wereldberoemd geworden dankzij […]

Stokbrood bakken

Voor het bakken van een perfect stokbrood hoef je niet naar Frankrijk. In The bakery Institute in Zaandam heeft men het proces […]

Daslook & bloemkool van De Kas

Het gebeurt niet elk jaar dat de eerste daslook en de en de eerste bloemkool van de koude grond zich […]

Avontuur op het dak: Ron Blaauws Nacarat

Ron Blaauw opent zijn vijfde restaurant, het spectaculaire Nacarat op het dak van Hudson Bay aan het Rokin met twee […]

Gyoza van koningskrab

Elk jaar bedenkt Schilo van Coevorden, chefkok van restaurant Taiko in Amsterdam, een bijzonder product dat een jaar lang een […]

De sticky toffee cake van Buffet van Odette

Geserveerd met een bol ijs en toffee saus is de sticky toffee cake al  27 jaar een vaste waarde op […]

Mise en place

Ook in de keuken geldt: regeren is vooruitzien. Als je al je spullen klaar hebt staan hoef je niet te […]