Kokosmakronen bakken

BENODIGDHEDEN bakpapier INGREDIENTEN 200 g gemalen kokos 100 g lichtbruine basterdsuiker 100 g rietsuiker 100 g eiwit (van 3 M-eieren) […]

Zomer op het Vuurtoreneiland

Amsterdams favoriete mini-cruise voert -per boot uiteraard- naar het Vuurtoreneiland, waar Sander Overeinder met  zijn brigade klaarstaat om een compleet […]

Vanja en Titi maken sateh lilit & sambal matah

Twee specialisten in één keuken: Titi Waber en Vanja van der Leeden. Vanja schreef het prijswinnende kookboek INDOROCK, waarin ze […]

Beurre blanc-variatie van Le Hollandais voor visgerechten

Beurre blanc is een klassieke saus op basis van gastrique (een concentraat van azijn, wijn en ui) en boter. Adriaan […]

Kokosyoghurt

In aanvulling op een nagenoeg complete yoghurt-masterclass verdiept Meneer zich in een exotische variant: kokosyoghurt. Die blijkt òòk al zo […]

Kousebandspaghetti

Uit zijn boek TLV Vegan, Land zonder melk en honing, een vegan opvolger van TLV, maakt Jigal Krant een eigen […]

De umami tomatensaus van Jack Bean

Pepijn Schmeink, eigenzinnig cuisinier en oprichter/firmant van Jack Bean, het eerste veganistische fastfoodrestaurant in Rotterdam, onthult het geheim van zijn […]