Gehaktballen: van kalfsgehakt Written by eheroes, maart 9th, 2015 Als een van de allersimpelste versnaperingen geniet een gehaktballetje weinig aanzien. Veel gehaktballen worden kant en klaar gekocht bij de […]
Tomaten van Wim Bijma Written by Ronald Hoeben, juli 28th, 2016 Kweker Wim Bijma is een eigenzinnig leverancier van topkwaliteit fruit en groenten. Als zodanig genoot hij altijd bekendheid onder koks, […]
Het vullen van een kwartel Written by Ronald Hoeben, juli 8th, 2022 Elk zichzelf respecterend Frans dorp beschikt over een charcuterie met een keur aan huisgemaakte specialiteiten op basis van vlees, gevogelte […]
Slakken Written by eheroes, maart 17th, 2015 Veel van de Franse bistro-verrukkingen uit de vorige eeuw worden aan de vergetelheid onttrokken. Sommige gerechte zijn zo lang weggeweest […]
De balkenbrij van Rijsel Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Doe de varkenskop in z’n geheel in een pan en voeg water toe. Breng aan de kook gedurende een […]
Vintage Venlo: het friet-ei Written by eheroes, december 8th, 2014 De haute cuisine wordt van oudsher geacht zich bezig te houden met de ‘mooie producten’ zoals tarbot, langoustine, zwezerik en […]
De steak tartare van Brasserie Van Baerle Written by Ronald Hoeben, november 23rd, 2017 Temidden van een stormachtig uitdijend arsenaal van hoofdstedelijke restaurants behoort Brasserie van Baerle (anno 1980!) tot de Amsterdamse klassiekers. Uiteraard […]