Gehaktballen: van kalfsgehakt

Als een van de allersimpelste versnaperingen geniet een gehaktballetje weinig aanzien. Veel gehaktballen worden kant en klaar gekocht bij de […]

Tomaten van Wim Bijma

Kweker Wim Bijma is een eigenzinnig leverancier van topkwaliteit fruit en groenten. Als zodanig genoot hij altijd bekendheid onder koks, […]

Het vullen van een kwartel

Elk zichzelf respecterend Frans dorp beschikt over een charcuterie met een keur aan huisgemaakte specialiteiten op basis van vlees, gevogelte […]

Slakken

Veel van de Franse bistro-verrukkingen uit de vorige eeuw worden aan de vergetelheid onttrokken. Sommige gerechte zijn zo lang weggeweest […]

De balkenbrij van Rijsel

Bereiding Doe de varkenskop in z’n geheel in een pan en voeg water toe. Breng aan de kook gedurende een […]

Vintage Venlo: het friet-ei

De haute cuisine wordt van oudsher geacht zich bezig te houden met de ‘mooie producten’ zoals tarbot, langoustine, zwezerik en […]

De steak tartare van Brasserie Van Baerle

Temidden van een stormachtig uitdijend arsenaal van hoofdstedelijke restaurants behoort Brasserie van Baerle (anno 1980!) tot de Amsterdamse klassiekers. Uiteraard […]