Rueda Mosselen

Na de oogst van de verdejo druiven bij Bodegas Alvarez Diez, worden er mosselen gemaakt. Uiterdaard met een saus waarin […]

Amba, betoverende saus uit het Midden Oosten

Jigal Krant, auteur van twee kookboeken over de keuken en de smaken van Tel Aviv, laat zien hoe je amba […]

Olijvencollege, de herkomst

Manfred Meeuwig van Olie, Azijn en Mosterdhandel Meeuwig & Zn in Amsterdam is gediplomeerd olijfolieproever. In een zestal afleveringen geeft […]

Chinese hamburger

Emma de Thouars, auteur van het succesvolle kookboek Amazing Asia, maakt een Chinese hamburger, die nogal wat verschilt van het […]

Natuurwijnen, natuurlijk goed?

Natuurwijn, vin nature of wilde wijn is dit jaar op ieders lip. En tong. Ook die van Harold Hamersma, tijdens […]

Zes koekenpannen

Een goede koekenpan verdeelt de hitte goed en bakt niet aan. De hitteverdeling heeft met de materiaalsoort en de dikte […]

Het mysterie van de paling

Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]