Mise en place

Ook in de keuken geldt: regeren is vooruitzien. Als je al je spullen klaar hebt staan hoef je niet te […]

De omelet van Buffet van Odette

Buffet van Odette is al 27 jaar een vaste waarde in Amsterdam en sinds het begin staat er een omelet […]

Saumon à l’oseille (zalm met zuring)

Keukenmeester René Ameling leert ons een driesterrengerecht maken: zalm met zuring, alias Saumon à l’oseille van misschien wel het beroemdste […]

Griet, snert & potaarde @Bolenius restaurant

Luc Kusters, chefkok van Bolenius, restaurant aan de Amsterdamse Zuidas, maakt een gerecht uit zijn ‘Nieuwe Amsterdamse Keuken”.

De nieuwe oliebollen (2022) van Cees Holtkamp, een masterclass

Jaren na zijn succesvolle Foodtube masterclass oliebollen maken, heeft banketbakker Cees Holtkamp een nieuwe aanpak ontwikkeld. Die leidt tot kleinere […]

Aeropress koffie zetten

Edward Beumer van de Amsterdamse coffeeshop Trakteren behaalde onlangs het nationale kampioenschap koffie maken met de Aeropress. De Aeropress is […]

Haas van de melkkoe

Tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge maakt in de keuken van restaurant Bord’eau in Amsterdam een gerecht met haas van de melkkoe. […]