Spinaziekoekjes

Mari Maris, auteur van onder andere De Groentenbijbel, maakt lekkere spinaziekoekjes met ei en ricotta. 500 g spinazie, fijngesneden olijfolie […]

Saté Ajam (kip)

Arjuna Besemboen, ex-chefkok van restaurant Mooi Zeist (in Zeist dus)  en inmiddels zelf partron cuisinier (Nakal te Meijel) maakt saté […]

Gyoza van koningskrab

Elk jaar bedenkt Schilo van Coevorden, chefkok van restaurant Taiko in Amsterdam, een bijzonder product dat een jaar lang een […]

Vintage Venlo: het friet-ei

De haute cuisine wordt van oudsher geacht zich bezig te houden met de ‘mooie producten’ zoals tarbot, langoustine, zwezerik en […]

Coquille voorgerecht

Met coquille, eekhoorntjesbrood en witte  truffel maakt René Tichelaar van restaurant De Gieser Wildeman* in Noordeloos een feestelijk voorgerecht.

Cees Holtkamp maakt cheesecake

Samen met (en op speciaal verzoek van) zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp een cheesecake met Philadelphia cream cheese, […]

Gehaktballen: de Jordanese

Keukenmeester René Ameling zet de gehaktbal van het Jordanese koffiehuis De Edison op een voetstuk. In het originele recept van […]