Mediterrane vinaigrette maken

Bart van Berkel -Winnaar Masterchef 2014- maakt een Mediterrane vinaigrette waarin smaken van de landen rond de Middellandse Zee de […]

Eke Mariën maakt zeewier gyoza

Eke Mariën wordt wel gekarakteriseerd als de Hollandse Harold McGee; wetenschapper en kok in één. Hij koestert een bovenmatige interesse […]

Orgaanvlees in Le Garage

Tijdens een lunch in Le Garage doet een gezelschap liefhebbers zich te goed aan orgaanvlees. Of, zoals de slager het […]

Edwin Vinke** kook veganistisch bij Steinbeisser

In het Amsterdamse Lloyd Hotel worden door Steinbeisser Experimental Gastronomy met enige regelmaat bijzondere diners georganiseerd. Deze keer was tweesterrenchef […]

Zeeduivellever bakken

Ooit was de lever ven de schelvis een lekkernij die in menig restaurant op de kaart prijkte als voorgerecht. Ook […]

Back to the 70s: kippenlever & aardbeien

Onno Kleyn is culinair schrijver, auteur van het naslagwerk De Grote Kleyn en het wijngeweten van De Volkskrant. Samen met […]

Welke rode wijn bij rood vlees?

Bij rood vlees is rode wijn de gedoodverfde favoriet. Maar dat is nogal een breed begrip. Iets meer finetunen. Rood […]