Ossenhaas uitsnijden Written by Ronald Hoeben, januari 14th, 2016 De ossenhaas, filet mignon of tournedos is het meest gewilde stuk rundvlees, maar niet de favoriete kost van @demoslager Gertjan […]
Kroepoek maken Written by Ronald Hoeben, april 9th, 2015 In Pascal Jalhay’s versie van Saté Ajam speelt kroepoek een rol. Het is een wonderlijk product dat je betrekkelijk eenvoudig […]
Brood bakken (deel 3 van 6): gluten Written by eheroes, maart 17th, 2015 In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]
Palačinke, Oosteuropese pannenkoekentaart Written by Ronald Hoeben, mei 15th, 2020 Kunstenaar, ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz maakt palačinke, een van eenzijdig gebakken pannenkoeken gestapelde delicatesse. Dit is het recept: 90 […]
In memoriam Henk Tuin Written by Ronald Hoeben, oktober 15th, 2021 Op 10 october 2021 overleed Henk Tuin op 72-jarige leeftijd. Hij was een typische exponent van zijn generatie, die de […]
Jarret de veau (kalfsschenkel) stoven Written by Ronald Hoeben, januari 18th, 2018 Edgar Buhrs, een van de chefkoks van VanDrie Group, maakt jarret de veau, een hele kalfsschenkel met bot. Een klassiek, […]
Merijn Tol maakt rozen-za’atar Written by Ronald Hoeben, maart 27th, 2020 Za’atar is een Middenoosterse kruidenmelange, die je nòg lekkerder kunt maken door de toevoeging van verpulverde rozenknopjes. Merijn Tol, auteur […]