Ossenhaas uitsnijden

De ossenhaas, filet mignon of tournedos is het meest gewilde stuk rundvlees, maar niet de favoriete kost van @demoslager Gertjan […]

Kroepoek maken

In Pascal Jalhay’s  versie van Saté Ajam speelt kroepoek een rol. Het is een wonderlijk product dat je betrekkelijk eenvoudig […]

Brood bakken (deel 3 van 6): gluten

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

Palačinke, Oosteuropese pannenkoekentaart

Kunstenaar, ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz maakt palačinke, een van eenzijdig gebakken pannenkoeken gestapelde delicatesse. Dit is het recept: 90 […]

In memoriam Henk Tuin

Op 10 october 2021 overleed Henk Tuin op 72-jarige leeftijd. Hij was een typische exponent van zijn generatie, die de […]

Jarret de veau (kalfsschenkel) stoven

Edgar Buhrs, een van de chefkoks van VanDrie Group, maakt jarret de veau, een hele kalfsschenkel met bot. Een klassiek, […]

Merijn Tol maakt rozen-za’atar

Za’atar is een Middenoosterse kruidenmelange, die je nòg lekkerder kunt maken door de toevoeging van verpulverde rozenknopjes. Merijn Tol, auteur […]