Zomerse Granaatappelsalade Written by Ronald Hoeben, mei 18th, 2016 De bessen van de rode granaatappel zijn friszuur en door hun knapperige textuur uitstekend geschikt voor een zomerse salade met […]
Wijngereedschap Written by Ronald Hoeben, maart 8th, 2018 Ooit waren een wijnrekje en een kurkentrekker misschien toereikend voor de wijnliefhebber, maar inmiddels is er een keur aan wijngereedschappen […]
Coq au Vin (deel 1 van 2): de haan Written by Ronald Hoeben, april 20th, 2018 Eind 2018 sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]
Bloemkoolcouscous met tzaziki Written by Ronald Hoeben, juni 8th, 2017 Bloemkool is populairder dan ooit. Bloemkoolcrème lijkt niet meer weg te denken uit de Hollandse haute cuisine en er duiken […]
Het mysterie van de paling Written by Ronald Hoeben, juli 20th, 2018 Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]
Langoustine met 3x wortel Written by Ronald Hoeben, oktober 4th, 2019 Bas van Kranen, executive chef van restaurant Bord’Eau (1 Michelinster) in Amsterdam, maakt een gerecht met langoustine en drie soorten […]
Kimchi maken, de Koreaanse gefermenteerde groenten Written by Ronald Hoeben, maart 24th, 2016 In de keuken van Koreaans restaurant Yokiyo in Amsterdam maakt Tim Doornewaard kimchi. Deze pittige gefermenteerde groenten zijn in Korea […]