Zomerse Granaatappelsalade

De bessen van de rode granaatappel zijn friszuur en door hun knapperige textuur uitstekend geschikt voor een zomerse salade met […]

Wijngereedschap

Ooit waren een wijnrekje en een kurkentrekker misschien toereikend voor de wijnliefhebber, maar inmiddels is er een keur aan wijngereedschappen […]

Coq au Vin (deel 1 van 2): de haan

Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]

Bloemkoolcouscous met tzaziki

Bloemkool is populairder dan ooit. Bloemkoolcrème lijkt niet meer weg te denken uit de Hollandse haute cuisine en er duiken […]

Het mysterie van de paling

Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]

Langoustine met 3x wortel

Bas van Kranen, executive chef van restaurant Bord’Eau (1 Michelinster) in Amsterdam, maakt een gerecht met langoustine en drie soorten […]

Kimchi maken, de Koreaanse gefermenteerde groenten

In de keuken van Koreaans restaurant Yokiyo in Amsterdam maakt Tim Doornewaard kimchi. Deze pittige gefermenteerde groenten zijn in Korea […]