Veganistische hamburger

Frans Bon, chef-kok en smaakontwikkelaar van kruidenbedrijf Apollo/Solina maakt een veganistische hamburger op basis van een kruidenmix met tarwe die […]

Marsepein maken

Bereiding Besprenkel de amandelen met een beetje water en doe ze 15 sec. in de magnetron. Doe de amandelen met […]

Ragù alla bolognese

De imposante reeks boeken die Onno Kleyn over de Italiaanse keuken scheef beleeft dezer dagen een hoogtepunt in de vorm […]

Kaasjavaantjes van Cees Holtkamp

Bij Patisserie Holtkamp zijn kaasjavaantjes de meest gewilde zoute koekjes. Samen met zijn kleindochter Stella laat Cees Holtkamp zien hoe […]

BBQ dorade met boemboe

Jimmy Lohamza, patron cuisinier van Indonesisch restaurant Bali James in Breda, maakt ikan bakar jimbaran, een op Balinese manier gegrilde […]

Slagerij Broekhof te Haarlem

De worst is helemaal terug en dan niet als een noodzakelijke vorm van restverwerking. Slagerij Broekhof in Haarlem bijvoorbeeld maakt […]

Het onbegrepen kippenvet

Willem Himmelreich, de legendarische leermeester van tweesterrenchefs als Lucas Rive, Ron Blaauw en Onno Kokmeijer. Ik trof Willem Himmelreich in […]