Boeuf Bourguignon recept

Bereiding Snij het vlees in blokjes. Pel de ui. Snij de ui grof. Laat de olie heet worden in een […]

Bloemkoolsoep

Met smaakmakers als thijm, laurier, sjalot en knoflook maakt Niven Kunz bloemkoolcrèmesoep die vol van smaak is. Natuurlijk kan dat […]

De truffelmarkt in Saint Alvère

Jaarlijks feest: de truffelmarkt in Saint Alvère in de Dordogne, waar Périgord truffels verkocht worden. Foodtube minireportage van de truffelmarkt […]

Kalfssukade met hutspot

Een kalfssukade is een smakelijk stuk vlees vlees voor een redelijke prijs. Van zo’n sukade kun je biefstuk snijden, maar […]

Balkenbrij en riz condé van Le Hollandais

In de keuken van restaurant Le Hollandias in Amsterdam maakt patron cuisinier Adriaan van Raab van Canstein twee klassiekers van […]

Gestoofde kippendij met walnoot, granaatappel & Perzische rijst

Solmaz Esmailzadeh en haar moeder Bulbul schreven een Iraans kookboek: Roootin’s Iranian Kitchen. Daaruit maken zijn een stoofschotel van kippendij […]

Messabecha, choemoes voor gevorderden

Jigal Krant, auteur van het succesvolle kookboek TLV over de keuken van Tel Aviv, maakt messabecha. Het lijkt op choemoes, […]