Ossobuco maken Written by Ronald Hoeben, januari 18th, 2018 Voor ossobuco worden er plakken gezaagd van de kalfsschenkel (jarret de veau) met het bot erin. Zo blijft er in […]
Urban farming, bijenkorf op je dak Written by eheroes, maart 24th, 2015 Op het dak van Restaurant Vermeer* in Amsterdam heeft chefkok Chris Naylor een bijenkorf.
Aardbeien: teeltmethode Written by , mei 28th, 2015 In de aardbeientijd verwerkt Restaurant Kwekerij De Kas er wel 8 kisten per dag van. Als de oogst rijp is […]
Strandkrabbetjesbisque van restaurant Badcuyp Written by Ronald Hoeben, november 15th, 2024 JoepHermans is met zijn 22 jaar misschien wel de jongste (co)patron/cuisinier van Amsterdam. In de keuken van zijn restaurant Badcuyp […]
Mari Maris: snelle schotel van paksoi & paddenstoelen Written by Ronald Hoeben, februari 5th, 2021 Uit haar nieuwe kookboek met de zelfverklarende titel A la Minute maakt groentengodin Mari Maris een even heerlijke als snel […]
Aardappelblaadjes Written by Ronald Hoeben, december 22nd, 2021 Kunstenaar/ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz haalt kerstinspiratie bij de aardappelboer. Ze maakt ‘aardappelblaadjes’ van aardappel en ui, die een feestelijk […]
In memoriam Joop Witteveen 1928-2016 Written by Ronald Hoeben, juni 19th, 2016 Op 13 juni 2016 overleed culinair bibliograaf en verzamelaar Joop Witteveen. Met zijn partner Bart Cuperus schreef Witteveen een belangrijk […]