Ossobuco maken

Voor ossobuco worden er plakken gezaagd van de kalfsschenkel (jarret de veau) met het bot erin. Zo blijft er in […]

Urban farming, bijenkorf op je dak

Op het dak van Restaurant Vermeer* in Amsterdam heeft chefkok Chris Naylor een bijenkorf.

Aardbeien: teeltmethode

In de aardbeientijd verwerkt Restaurant Kwekerij De Kas er wel 8 kisten per dag van. Als de oogst rijp is […]

Strandkrabbetjesbisque van restaurant Badcuyp

JoepHermans is met zijn 22 jaar misschien wel de jongste (co)patron/cuisinier van Amsterdam. In de keuken van zijn restaurant Badcuyp […]

Mari Maris: snelle schotel van paksoi & paddenstoelen

Uit haar nieuwe kookboek met de zelfverklarende titel A la Minute maakt groentengodin Mari Maris een even heerlijke als snel […]

Aardappelblaadjes

Kunstenaar/ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz haalt kerstinspiratie bij de aardappelboer. Ze maakt ‘aardappelblaadjes’ van aardappel en ui, die een feestelijk […]

In memoriam Joop Witteveen 1928-2016

Op 13 juni 2016 overleed culinair bibliograaf en verzamelaar Joop Witteveen. Met zijn partner Bart Cuperus schreef Witteveen een belangrijk […]