De venkel van visrestaurant Barracuda

Barracuda is het grootste visrestauran van Amsterdam, dat dagelijks honderden gasten serveert. Vanaf het begin (2023) staat er een groentegerecht […]

Gepocheerde tarbot met kokkels

Jean Beddington, culinary creative, kookboekauteur en ex-restauranthoudster schreef een boek over bouillon, met de zelfverklarende titel Bouillon. Daarin een recept […]

Yes! De smashburger!

Je zou het een oer-hamburger kunnen noemen: een burger waarvan het vlees platgedrukt wordt op de vlakke grillplaat. Maarten Pinxteren […]

Mario & Joelia, de make over van De Zwethheul

Mario Ridder verhuisde zijn tweesterrenrestaurant De Zwethheul vanuit Schipluiden naar de begane grond van het Hilton Rotterdam. Joelia is de […]

Eau de vie uit de Betuwe

In Varik (Betuwe) stoken Bas Lubberhuizen en Henk Raaff eau de vie van het plaatselijke fruit. Een Foodtube reportage

Bladerdeeg recept

Kneed de bloem met de 100 gram boter, het water en het zout tot een deegbal (niet te lang kneden) […]

Lotta’s karipap pusing

Karipap pusing is een onweerstaanbaar Maleisisch pasteitje. Het is streetfood, maar in Nederland zul je het op straat niet snel […]