Porchetta Written by Ronald Hoeben, juli 10th, 2023 Porchetta (geroosterde rollade van varkensbuik) is met z’n omhulsel van krokant gebakken zwoerd een tamelijk onweerstaanbaar gerecht. Bij restaurant Metro […]
Groentebouillon maken Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Bereiding Doe vier eetlepels olijfolie in een grote pan en stoof er de grofgesneden groenten in gaar. Voeg drie liter […]
Brouwerij Homeland Written by , mei 18th, 2016 Twee eeuwen geleden wemelde het nog van de brouwerijen, maar in de vorige eeuw verdwenen ze bijna allemaal. Gelukkig is […]
Galadiner van Les Patrons Cuisiniers Written by Ronald Hoeben, februari 8th, 2018 Van het handjevol Nederlandse koksorganisaties is Les Patrons Cuisiniers een even gerenommeerd als eigenwijs gezelschap, dat in 1992 de krachten […]
Rundersukade Written by Ronald Hoeben, juni 22nd, 2018 We kennen de rundersukade vooral als stoofvlees, maar onder bepaalde voorwaarden kun je er biefstuk van snijden, zoals @demoslager Gertjan […]
De tonijnpizza van Le Garage Written by Ronald Hoeben, augustus 31st, 2017 Een deel van de erfenis van Joop Braakhekke (1941-2016) is vervat in de kaart van restaurant Le Garage in Amsterdam. […]
Bergamot marshmallows Written by eheroes, december 16th, 2014 Bergamot is een betrekkelijk onbekende citrusvrucht met een intrigerende, bittere smaak die zowel gebruikt wordt als bestanddeel in Earl Grey […]