Porchetta

Porchetta (geroosterde rollade van varkensbuik)  is met z’n omhulsel van krokant gebakken zwoerd een tamelijk onweerstaanbaar gerecht. Bij restaurant Metro […]

Groentebouillon maken

Bereiding Doe vier eetlepels olijfolie in een grote pan en stoof er de grofgesneden groenten in gaar. Voeg drie liter […]

Brouwerij Homeland

Twee eeuwen geleden wemelde het nog van de brouwerijen, maar in de vorige eeuw verdwenen ze bijna allemaal. Gelukkig is […]

Galadiner van Les Patrons Cuisiniers

Van het handjevol Nederlandse koksorganisaties is Les Patrons Cuisiniers een even gerenommeerd als eigenwijs gezelschap, dat in 1992 de krachten […]

Rundersukade

We kennen de rundersukade vooral als stoofvlees, maar onder bepaalde voorwaarden kun je er  biefstuk van snijden, zoals @demoslager Gertjan […]

De tonijnpizza van Le Garage

Een deel van de erfenis van Joop Braakhekke (1941-2016) is vervat in de kaart van restaurant Le Garage in Amsterdam. […]

Bergamot marshmallows

Bergamot is een betrekkelijk onbekende citrusvrucht met een intrigerende, bittere smaak die zowel gebruikt wordt als bestanddeel in Earl Grey […]