Nasi goreng college

Vanja van der Leeden, auteur van het prijswinnende kookboek INDOROCK maakt een klassieker waar evenveel variaties als misverstanden over bestaan: […]

Razendsnel knoflook pellen

Niven Kunz leert ons een kunstje om een hele bol knoflook snel op te delen in gepelde knoflooktenen.

Sauzen maken

Meesterkok Luc Kusters, patron cuisinier van Bolenius Restaurant (1 Michelinster) gaat aan het freestylen met de elementen van een klassieke […]

Pasteis de nata

Michel van der Kroft, chefkok van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje, beleidt zijn liefde voor pasteis de nata, het onweerstaanbare Portugese gebakje […]

Melanzane alla Parmigiana

Cuisinier Wallz Bossman maakt een Italiaanse vegetarische klassieker van tomaat en aubergine:  melanzane alla Parmigiana. Hij gaat uit van een […]

Kip (deel 2 van 2, slot): braden

In dit tweede deel gaart Kranenborg de kip in een open pan zonder vetstof, een meesterproef…

Robert Kranenborg geridderd

Uit handen van Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken kreeg cuisinier Robert Kranenborg de versierselen van de Ridderorde opgespeld. […]