Shortrib uitsnijden en grillen Written by Ronald Hoeben, februari 1st, 2017 Shortribs zijn gerelateerd aan tomahawks, in die zin dat je geen tomahawk kunt uitsnijden zonder de shortribs prijs te geven. […]
In memoriam Joop Witteveen 1928-2016 Written by Ronald Hoeben, juni 19th, 2016 Op 13 juni 2016 overleed culinair bibliograaf en verzamelaar Joop Witteveen. Met zijn partner Bart Cuperus schreef Witteveen een belangrijk […]
Truffeltosti van Coach Rubbe Written by Ronald Hoeben, februari 29th, 2020 Ruben Blokhuis, chef de cuisine van Bistro Madeleine in Utrecht (en buiten de keuken beroemd als @coachrubbe van De Kelderklasse) […]
De Perfecte Hamburger Written by Ronald Hoeben, juni 11th, 2015 De meeste rauwe hamburgers worden kant en klaar verkocht, maar wie de moeite neemt om er met zijn slager over […]
Couscous Bar Written by Ronald Hoeben, maart 23rd, 2018 In de Amsterdamse Javastraat opende kookboekenauteur Nadia Zerouali een couscousbar. De vrolijke ambassadrice van de Mediterrane keuken leidt ons rond […]
Paling, Opperdoezer Ronde & kaviaar Written by Ronald Hoeben, augustus 10th, 2018 Tweesterrenchef Onno Kokmeijer, executive chef van restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam, maakt een gerecht met gerookte […]
Kalfswangetjes uit de oven Written by Ronald Hoeben, september 6th, 2019 In de keuken van slagerij Chateaubriand in Heemstede maakt Meesterslager Johan van Uden kalfswangetjes in de oven. Dat doet hij […]