Shortrib uitsnijden en grillen

Shortribs zijn gerelateerd aan tomahawks, in die zin dat je geen tomahawk kunt uitsnijden zonder de shortribs prijs te geven. […]

In memoriam Joop Witteveen 1928-2016

Op 13 juni 2016 overleed culinair bibliograaf en verzamelaar Joop Witteveen. Met zijn partner Bart Cuperus schreef Witteveen een belangrijk […]

Truffeltosti van Coach Rubbe

Ruben Blokhuis, chef de cuisine van Bistro Madeleine in Utrecht (en buiten de keuken beroemd als @coachrubbe van De Kelderklasse) […]

De Perfecte Hamburger

De meeste rauwe hamburgers worden kant en klaar verkocht, maar wie de moeite neemt om er met zijn slager over […]

Couscous Bar

In de Amsterdamse Javastraat opende kookboekenauteur Nadia Zerouali een couscousbar. De vrolijke ambassadrice van de Mediterrane keuken leidt ons rond […]

Paling, Opperdoezer Ronde & kaviaar

Tweesterrenchef Onno Kokmeijer, executive chef van restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam, maakt een gerecht met gerookte […]

Kalfswangetjes uit de oven

In de keuken van slagerij Chateaubriand in Heemstede maakt Meesterslager Johan van Uden kalfswangetjes in de oven. Dat doet hij […]